Parcs

Els espais verds més significatius que JASA està mantenint actualment són els següents:

 

  • Parc de les Besossades.
  • Parc de la Pau.
  • Parc de Ribera.

 

PARC DE LES BESOSSADES

 

Actualment aquest és un dels parcs importants de Sant Adrià de Besòs i JASA en realitza el seu manteniment.

El nom fa referència a les riuades que ha tingut el riu Besòs. El parc ocupa els terrenys d’una part de l’antic barri de La Catalana que va créixer al voltant de la fàbrica de la companyia Fluid Elèctric (Catalana). Ara és un barri nou amb vivendes de nova construcció i àmplies zones enjardinades. Limita amb la ronda Litoral, el carrer Cristòfol de Moura i l’Avinguda de La Catalana.

És un parc compacte amb una quantitat important d’arbres (àlbers, plàtans, oms, pins, roures, alzines, etc.), grans superfícies d’herba rústica i molts massissos arbustius.

És el primer parc de Sant Adrià de Besòs que inclou de manera significativa les gramínies com a elements ornamentals.

Les noves vivendes de La Catalana, malgrat la presència d’importants vies de comunicació, disposen d’una gran superfície enjardinada que sen’s dubte dóna una bona qualitat de vida als veïns.

 

Localització del Parc:

https://goo.gl/maps/jxwgPqPvmpt

 

PARC DE LA PAU

 

El Parc de la Pau és el parc més gran que té Sant Adrià de Besòs, situat a la franja litoral. Està al costat de la desembocadura del riu Besòs (marge esquerre) i limita amb la Ronda litoral del port Fòrum i la platja.

És el parc de les palmeres de Sant Adrià per excel·lència (hi ha 202 palmeres de dàtils, 3 palmeres de canàries i 265 wasingtònies).

És un parc compacte, amb enormes superfícies d’herba rústica i importants masses arbustives (pitòspor i mioporum).

La part pavimentada del parc es combina amb superfícies de flor (gazanies i lantanes) que a la primavera donen molt de color.

També hi ha, en menor proporció, altres arbres com ara moreres, tamarius, tipuanes i acàcies.

Al parc també hi ha franges (anomenades dunes) que contenen una vegetació naturalitzada. Aquest aspecte s’ha considerat important perquè el parc està situat al costat de la desembocadura del riu i aquest és un punt important on s’aturen molts ocells en els seus viatges migratoris. La vegetació del parc els fa de refugi.

El Parc de la Pau és un espai de lleure molt important per a la població de Sant Adrià de Besòs perquè està situat just al costat de la platja del Fòrum.

A l’hivern és un parc tranquil, però a l’estiu és visitat per molta gent.

Localització del Parc:

https://goo.gl/maps/bb7o3ksAs9J2

 

PARC DE RIBERA

 

El Parc de Ribera és un espai ampli situat al marge dret del riu Besòs. Està limitat pels carrers Eduard Maristany, carrer Olímpic i el carrer Pi i Gibert. Ocupa una franja llarga d’una superfície de 15.296 m2 .

El parc consta d’herba rústica i una massa important d’arbres (àlbers, lledoners, pollancres, freixes, acàcies, etc.) i també palmeres (palmera de dàtils, wasingtònies i margallons). També té molts massissos arbustius (llentiscle, murtra, sanguinyol, arç blanc, baladres, etc.).

Tot aquest conjunt vegetal té molta importància perquè, al estar situat molt a la vora de la desembocadura del riu Besòs, és una zona on els ocells migradors de petites dimensions tenen un punt per reposar.

Per això JASA intenta que el parc tingui un aspecte naturalitzat.

Localització del Parc:

https://goo.gl/maps/TCNLhRUG3Ts